پنج انجمن و نهاد تخصصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیانیه مشترکی با عنوان اولویت توسعه نسل پنجم ارتباطات و ضرورت همکاری بین بخشی در پاسخ به چالش‌های آن منتشر کرده و بر ضرورت ورود و توسعه نسل پنجم ارتباطات و در عین حال هدف‌گذاری برای رسیدن به سهم بازار ۲۵ درصدی شرکت‌های داخلی در افق ۱۴۰۴ تاکید کردند.

نهادهای خصوصی برای توسعه فناوری ۵جی به خط شدند

در روز نخست نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیاء‌ کشور که همزمان با هفته ایران دیجیتال برگزار می شد، سندیکای صنعت مخابرات ایران، اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران (مپتا)، انجمن امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، فروم اینترنت اشیا ایران، انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران (IEEE)، با انتشار بیانیه مشترکی بر ضرورت برنامه‌ریزی نهادهای مسئول برای ورود هوشمندانه و توسعه نسل پنجم تاکید کردند. اعضا با اشاره بر آمادگی خود را برای هم‌افزایی و همکاری در زمینه بهره‌مندی و توسعه محصولات و خدمات نسل پنجم ارتباطات بیانیه‌ای منتشر کردند .

محورهای اصلی تفاهم نامه توسعه فناوری ۵G

  • ۵ محور اصلی این تفاهم نامه عبارت‌اند از :
  • ضرورت ورود و توسعه نسل پنجم ارتباطات در چارچوب سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و برای تحقق اهداف آن در افق ۱۴۰۴،
  • حمایت از یک نقشه اقدام مشترک برای پاسخ به چالشها بویژه در چارچوب تامین پیش نیازها، بومی سازی و همکاری بین بخشی،
  • هدفگذاری برای رسیدن به سهم بازار بیست و پنج درصدی شرکت‌های داخلی در افق ۱۴۰۴ از نیاز اپراتورها به تجهیزات نسل پنجم،
  • تحقیق و توسعه و حرکت در لبه فناوری در حد توان توسط شرکت‌های تولیدکننده داخلی،
  • ضرورت حمایت نهادهای حاکمیتی و دولتی از بومی سازی از طریق اجرای قوانین و وضع مقررات لازم و ضرورت حمایت از محصولات استاندارد تولیدی از سوی اپراتورها.

ضرورت برنامه‌ریزی سریع تر برای توسعه ۵G

در پایان امضا کنندگان این بیانیه اظهار امیدواری کرده اند که نهادهای حاکمیتی و دولتی اهمیت و ضرورت ورود و برنامه‌ریزی هرچه سریعتر برای توسعه ۵G را با همراهی و همکاری بخش خصوصی و دانش‌بنیان توانمند مورد توجه قرار دهند چرا که زمان برای بررسی و پاسخ به مجموعه چالش‌های پیرامون این فناوری به سرعت در حال گذر است.

ورود به ۵G زمینه تامین بیشتر نیازهای افق ۱۴۱۰ کشور

ورود سریع و به موقع باعث میشود تا شرکت‌های داخلی بتوانند ضمن تامین بخشی از نیازهای داخلی، زمینه برای تامین بیشتر نیازها در افق ۱۴۱۰ و صادرات آن به ویژه در بازارهای منطقه را که مطابق با اهداف کلان سند توسعه شبکه ملی اطلاعات است فراهم سازند.

منبع: پیوست