احمدعلی کیخا رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت داده های فضایی در ارتقای بهره وری صنعت کشاورزی، گفت: اگر کشاورزان سودآوری خدمات ماهواره ای را در این صنعت درک کنند، در استفاده از این خدمات پیشگام می شوند.

به گزارش دبیرخانه ایران دیجیتال و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، احمد علی کیخا رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، در بازدید اعضای این کمیسیون از دستاوردهای فناوری فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران در گفت­ وگو با خبرنگار روابط عمومی این پژوهشگاه، با بیان اینکه فناوری­ های نوین همه ابعاد زندگی بشر را متحول کرده است، گفت: بحث هوشمندسازی کشاورزی و کاربرد فناوری اطلاعات و دستاوردهای فضایی در کشاورزی، از مدت‌ها قبل در دنیا مطرح و مورد استفاده بوده ، اما در ایران از این داده ­ها چندان استفاده نشده است و از وزارت ارتباطات و فناوی اطلاعات برای آغاز اقداماتی در این باره باید تشکر کرد.

وی افزود: از ویژگی‌های وزیر جوان همین است که اطلاعات او به‌روز است و همین که در این حوزه احساس نیاز کرده، گروه‌های تحقیقاتی شکل داده و در حال فعالیت هستند، اما کافی نیست.

کیخا افزود: بخش دیگر مربوط به ارگان­های ذی­ربط به عنوان متقاضیان است که باید سفارش کار دهند و از این داده­ ها استفاده کنند تا با فراهم کردن ملزومات قانونی و اعتباری، زمینه استفاده از این دستاوردها فراهم شود.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی  همچنین خاطرنشان کرد:  حوزه کاربرد اطلاعات فضایی در بخش کشاورزی و آنچه که دیدیم،  نسبت به گذشته اصلاً قابل مقایسه نیست،  اما باید اقدامات بیشتری در این خصوص انجام شود.

وی به کاربردی نبودن فناوری­های نوین در کشاورزی انتقاد کرد و افزود: امروز، نیاز به شیوه­های مدیریت نوین برای حوزه­های مختلف کشور بسیار ضروری است و برای توسعه کشاورزی چاره­ای جز استفاده از این فناوری­های نوین نداریم، امروز نیاز داریم خدمات حوزه ICT از جمله داده­های فضایی در بخش کشاورزی به درستی پیاده ­سازی شود و اگر کشاورزان سودآوری خدمات ماهواره­ای را در صنعت کشاورزی درک کنند، در استفاده از این خدمات پیشگام می شوند.

وی افزود: کاربردهایی که در ارتباط با سنجش از دور در ارزیابی سطح زیرکشت و همچنین میزان مصرف آب یا گسترش آفات و امراض  مطرح شد مهم است، ولی باید تلاش شود تا همه حوزه­ها از جمله؛ شیلات، مراتع، جنگل، محیط زیست و دام از این داده­ها استفاده شود، به طوری که کشاورزان با استفاده از این داده­ها،  بتوانند با حداقل هزینه،  منافع شان را چند برابر کنند.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی  با تاکید بر لزوم بهره­مندی ذی­ربطان از داده­های فناوری، اظهار کرد: همین که نیاز به داده­های حاصل از فناوری ICT را در دستگاه‌های متولی ایجاد کرده‌اند،  کار خوبی است، اما تا وضعیت مطلوب فاصله خیلی زیادی داریم و لازمه آن هم این است که خود دستگاه‌های بهره‌بردار مثل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سازمان هواشناسی، دانش خود را در ارتباط با این حوزه به‌روز کنند و از خدمات و زیرساخت‌هایی که الان در کشور وجود دارد، استفاده کنند.

وی همچنین افزود: کاربرد فناوری اطلاعات در توسعه زندگی بشر، به­ویژه، در سال‌های اخیر نقش به‌سزایی داشته و پیش‌بینی‌ها از آینده جهان این است که بخش قابل توجهی از کسب و کارها عملاً جای خود را به کسب و کارهایی که بر پایه فناوری اطلاعات بنا شده، می د هند و کشاورزی هم نمی‌تواند از دامنه این تحولات خارج باشد.