در اولین روزهای فناوری اینترنت اشیاء  (IoT)، بسیاری از شرکت های بزرگ موجود در این اکوسیستم فناورانه ، سه هدف تعیین کردند: “اشیاءبه شبکه‌ای متصل می شوند و سپس با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند؛ و در نهایت، می توانند تجزیه و تحلیل اطلاعات، تصمیم گیری و پیش بینی رویدادها را انجام دهند.

این فناوری به سرعت توسعه یافت به‎طوریکه ما درحال حاضر به سومین هدف تکامل طبیعی IoT رسیده‎ایم، چیزی که شرکت‌هایی مانند اینتل (Intel) در راهبرد کسب‎وکاری خود برنامه‎ریزی کرده‌ بودند. و در این مرحله جدید، همه متخصصان موافقند که همبستگی بین IoT و AI لازم است.

در حال حاضر رسیدن به این سطح با تمرکز بر اینترنت اشیاء صنعتی نشان می دهد که قرار دادن AI در زیرساخت‌های IoT یک عنصر مهم است. با توجه به گسترش محیط‎های صنعتی مختلف پروژه‎های IoT، با ترکیب یادگیری خودکار و فناوری بلاکچین، الزامات جدیدی برای پیشرفت در ابعادی مانند کارایی فرایند، قابلیت پیش‎بینی و امنیت ایجاد می‎شوند.

همچنین این همگرایی بین IoT و AI که موجب بهبود کارایی فرایند می‎شود، به بسیاری از مدیران قدرت تصمیم‌گیری زیاد در بخش‎های بسیار متنوع شرکت‎ها را می‎دهد تا از فرمول های جدیدی برای موفقیت در تحول دیجیتال غیر قابل اجتناب شرکت های خود استفاده کنند و تاثیر این فرآیندها بر کسب و کار خود و در بازار را مشاهده نمایند.

یک بخش به سرعت در حال رشد در اکوسیستم IoT خودروهای متصل است. انتظار می‎رود در آینده‎ای نه چندان دور، خودروهای متصل بر سایر خودروها غلبه کنند. همین انتظار درمورد سایر وسایل حمل و نقل مانند  کشتیهای متصل وجود دارد که برای مثال می‎توانند ماموریتهای نجات در دریاهای آزاد را خودشان به‌طور کامل انجام دهند.

اگرچه در سال های پیش تمایلی به پیوستن کارخانه ها به اینترنت به دلیل جنبه های حیاتی تولید و امنیت سایبری، وجود نداشت، صنایع تولیدی نیز به لطف اینترنت اشیاء صنعتی در حال تغییر هستند.

بخش تولیدی نیز ممکن است بخشی باشد که در آینده در مدل های صنعتی خود با IoT ادغام می‎شود. این موضوع در ماشین‎آلات نصب شده در زنجیره‌های تولید منعکس شده است، که آماده ترکیب IoT، AI و blockchain در فرایندهای خود هستند. این سطح از ارتباطات و یکپارچه سازی IoT امکان اتصال کارخانه ها به یکدیگر را فراهم می کند، آن امکان ادغام فرایندهای تولید بسیار کارآمد با هوش پیش‌بینی بالاتر را فراهم می‌کند و مکانیسم‌های امنیتی و پیشگیرانه بیشتری را در نتیجه استفاده از AI و Blockchain فراهم می‌کند.

از سوی دیگر، کاربرد IoT در مراقبت‎های بهداشتی دارای قابلیت‎های نامحدودی است که این بخش را متحول می‎کند. با این وجود، چارچوب قانونی موثر در این بخش که سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می‎دهد، کاربرد آن را محدود می‎کند. واضح است که این گروه از فناوری‎های اتصال، ابری و تحلیل داده به طور کامل مراقبت‎های بهداشتی را تغییر خواهد داند. بیماران دیگر نیازی به گذراندن دوره های طولانی در بیمارستان ندارند، بلکه می توانند در منزل به طور کامل تحت نظارت قرار گرفته و بهبود یابند. این امر به بیماران شادتر منجر خواهد شد و سیستم مراقبت بهداشتی نیز از کاهش هزینه ها بهره مند خواهد شد.

گارتنر می‎گوید که اگر همه این پتانسیل‌ها را به اعداد تبدیل کنیم، هزینه های جهانی فناوری اطلاعات ۴٫۵ درصد رشد خواهد کرد و تا پایان سال جاری به ۳٫۷ میلیارد دلار خواهد رسید. این افزایش به طور عمده توسط فرایندهای دیجیتال‌سازی، AI، blockchain و IoT هدایت خواهد شد.

این در مورد آینده نیست، بلکه در مورد امروز و یا فردای نزدیک است که در آن مجموع IoT، blockchain و AI صنعت و خدمات را برای شهروندان متحول ‎خواهد کرد.

منبع