وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ایران هوشمند، ملت هوشمند نیاز دارد، گفت: آموزش نسل آینده در ایران هوشمند در مدارس هوشمند محقق خواهد شد.

به گزارش دبیرخانه ایران دیجیتال و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم امضای تفاهم نامه هوشمند سازی مدارس بین وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در ایران هوشمند، کاربران و ملت هوشمند جز مهمی از آن هستند، گفت: ملت هوشمند نیز در مدارس هوشمند آموزش می بینند.

وی با اشاره به اینکه این موضوع در ماده ۶۹ برنامه ششم توسعه به درستی مورد تاکید است، افزود: بر همین اساس وزارت آموزش و پرورش و ارتباطات موظف شدند، به خصوص در مناطق محروم، گامی در این رابطه بردارند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه یکی از نشانه های ایران هوشمند مدارس هوشمند است، تصریح کرد: بر اساس این تفاهم نامه لایه زیرساخت و ارتباط مدارس بر عهده وزارت ارتباطات است و وزارت ارتباطات متعهد می شود تمام مدارس کشور را تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل کند.

وی افزود: این اتصال در مناطق محرومی که در برنامه ششم توسعه تاکید شده به صورت رایگان انجام می شود و در مناطق شهری تعرفه های ویژه ای در نظر گرفته می شود که مدارس با قیمت ارزان به شبکه ملی اطلاعات دسترسی داشته باشند.

وزیر ارتباطات لایه دوم را لایه خدمات معرفی کرد و گفت: مدرسه ای هوشمند است که آموزش و مکانیسم ها، خدمات هوشمند و سیستم های نظارتی هوشمند را دارا باشد.

وی با اشاره به اینکه کار در این زمینه به بخش خصوصی و استارت آپ ها سپرده شده است، افزود: بعد از تایید شرکت ها به وسیله مکانیسم مشخصی که در این تفاهم آمده، شرکت ها خدمات خود را به صورت ابری عرضه می کنند.

آذری جهرمی موضوع سوم مورد تاکید در تفاهم نامه را تجهیز مدارس اعلام کرد و گفت: بخشی مربوط به رایانه ها در مدارس و تمام تجهیزاتی که برای هوشمند سازی مدارس مورد نیاز است شامل این بخش می شود که بر عهده وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

وی، موضوع محتوا را مهم ترین موضوع حائز اهمیت دانست و افزود: البته این موضوع در تفاهم نامه دیده نشده ولی تمام عوامل دست به دست هم می دهند تا محتوا تولید شود و این وظیفه بر عهده مجموعه وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.

آذری جهرمی این تفاهم نامه را گامی بلند برای هوشمند سازی مدارس، ارتقای نظام آموزشی و تربیت نسل آینده در ایران هوشمند اعلام کرد.

همچنین، حجت‌الاسلام حمید شهریاری در حاشیه بازدید از غرفه قوه‌قضاییه در نمایشگاه الکامپ بیان کرد: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضاییه موفق شد تا مرکز داده‌های الکترونیکی دستگاه قضایی را با عنوان جی آی ایکس راه‌اندازی کند؛ در این مرکز ما دو سرویس بر خط و برون خط داریم که در سرویس‌های بر خط یا آنلاین و در جی آی ایکس استعلامات الکترونیک را به‌صورت بر خط با سازمان‌های بیرون قوه‌قضاییه تبادل می‌کنیم.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضاییه با بیان اینکه در راستای توسعه ارتباطات الکترونیک دستگاه قضایی پیشگام و پیشتاز است گفت: با راه‌اندازی مرکز تبادل اطلاعات قضایی یکی از مهم‌ترین گام‌ها در راستای عدالت الکترونیکی برداشته خواهد شد.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضاییه در گفت‌وگو با میزان، خاطرنشان کرد: ازجمله نسبت به اصالت اسناد با سازمان ثبت‌ اسناد و املاک کشور استعلامات الکترونیکی بر خط داریم، با سازمان ثبت‌احوال مشخصات هویتی و با بیمه مرکزی اصالت بیمه‌نامه را مبادله می‌کنیم، با بانک مرکزی نیز موضوع کد رهگیری چک‌های برگشتی را داریم و با سازمان تنظیم ارتباطات رادیویی نسبت به استعلامات شماره تلفن همراهی که ذی‌نفع دارد مبادله اطلاعات داریم.

وی بابیان اینکه هشت خدمت دیگر نیز در حال طراحی و تدوین است، گفت: ان‌شاءالله این خدمات به‌زودی راه‌اندازی می‌شوند؛ با سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی نیز اطلاعات زندانیان را برای دادستان‌ها و مقامات قضایی مجاز مبادله می‌کنیم؛ همچنین نسبت به مکاتبات الکترونیک قضایی به‌صورت برون‌خط با بانک مرکزی درزمینه انسداد و رفع انسداد حساب‌های بانکی در دادستانی کل مبادله اطلاعات داریم.

شهریاری ادامه داد: با سازمان ثبت اسناد و املاک طبق دستورالعملی که ریاست قوه‌قضاییه اخیراً به دادگستری‌ها کل کشور ابلاغ کرد هم سازمان ثبت اسناد و هم دادگستری‌ها ملزم شدند تا مکاتبات خود را به‌صورت الکترونیک بفرستند و به‌صورت الکترونیک پاسخ دهند و از ارسال کاغذ که مشکلاتی همچون جعل یا مخدوش شدن و از این قبیل دارد، پیشگیری کند.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضاییه افزود: با نیروی انتظامی موفق شدیم که دستورات قضایی را به‌صورت مکاتبات الکترونیکی در اختیار آن‌ها قرار دهیم که این کار در شهر شیراز و بیرجند آغازشده و در دادسرای تهران نیز پایلوت شده و امیدواریم با همکاری نیروی انتظامی به‌سرعت انواعی از مبادلات اطلاعاتی و مکاتبات الکترونیکی میان دستگاه قضایی و نیروی انتظامی شکل گیرد.

شهریاری تصریح کرد: همین مکاتبات با سازمان زندان‌ها و پزشکی قانونی نیز به‌صورت الکترونیک مبادله می‌شود و استعلامات احکام قضایی را به نهادها و دستگاه‌هایی که مجاز هستند احکام قضایی را مشاهده کنند ان‌شاءالله به‌صورت مکاتبات الکترونیک برون‌خط سرویس خواهیم داد.

وی بابیان اینکه با سازمان تأمین اجتماعی، بانک مرکزی و بنیاد شهید همکاری‌هایی را شکل دادیم و در حال مذاکره هستیم، افزود: به‌زودی در موضوعات مختلف نسبت به مکاتبات الکترونیک و تبادل اطلاعات بر خط با این سازمان‌ها اقداماتی انجام خواهیم داد.

شهریاری بابیان اینکه در راستای توسعه ارتباطات الکترونیک دستگاه قضایی پیشگام و پیشتاز است گفت: با راه‌اندازی مرکز تبادل اطلاعات قضایی یکی از مهم‌ترین گام‌ها در راستای عدالت الکترونیکی برداشته خواهد شد.